Начало / Ръководство

Ръководство

Доц. д-р Стефан Ковачев

Началник на Клиника по обща и онкологична гинекология към ВМА от 2015г.


Кратка биография

Доцент д-р Стефан Ковачев, д.м.н. е началник от 2015г. на Клиника по обща и онкологична гинекология (КООГ) – ВМА, София.

От 2015г. е Републикански консултант по акушерство и гинекология.

В началото на своя трудов стаж е работил в Университетска болница “Майчин дом”, а от 1998г. до момента в КООГ – ВМА, като преминава последователно през следните позиции: лекар-ординатор, лекар-консултант, завеждащ отделение, ръководител клиника.

От 2011г. е асистент по акушерство и гинекология към Медицински факултет на Софийски Университет „Св. св. Климент Охридски“ – София.

През 2009г. освен по медицина, Доц. Ковачев придобива магистърска степен по здравен мениджмънт към Медицински Университет - София.

През 2013г., получава образователна и научна степен “Доктор” след защита на дисертация по Акушерство и гинекология към Медицински Университет – София.

През 2017г. Доц. Ковачев защитава втори дисертационен труд по Акушерство и гинекология към Военномедицинска академия – София и придобива научна степен „Доктор на медицинските науки“. До 2017г., Доц. Ковачев е автор и съавтор в над 100 научни статии в специализирани медицински издания в България и чужбина. Автор е на 2 самостоятелни монографии, първата издадена през 2014г., втората през 2017г.
 
В България Доц. Ковачев е завършил:
 
квалификационни курсове по тазова оперативна хирургия, ендоскопска хирургия (лапароскопия), онкогинекология, колпоскопия и деструктивно лечение на заболявания на маточната шийка
4D и 2D ехография в акушерството и гинекологията
курсове за добра клинична практика и клинични проучвания.
 
В чужбина Доц. Ковачев е специализирал: 
 
Лапароскопия и хистероскопия при гинекологични и онкогинекологични  заболявания - Медицински Университет Кинки (Япония);
Репродуктивно здраве на жената - Медицински Университет Карлскрона (Швеция); 
Лазерна - конвенционална и ендоскопска хирургия - Медицински Университет „Сент–Люк“  (Белгия)
 
Доц. Ковачев е член на Британската Медицинска Асоциация, Европейската асоциация по Онкогинекология,  Българско Дружество по Онкогинекология, Български лекарски съюз, Българско Дружество по Акушерство и Гинекология. Носител е на наградите: Почетна диплома „Лекар на който българите вярват” 2012г, номинация „Най-добрите лекари в България” за 2014г. и  почетна диплома „Лекар на който българите вярват” 2014г., „Лекар на който българите вярват” 2015, „Лекар на който българите вярват”, 2016г.
 
Доц. Ковачев приема пациенти за прегледи и консултации в АГ практика „ГинАрт“ намираща се в поликлиниката на ВМА, II етаж, след предварително записване на тел.: 02/9225128; 02/9226206; 0878/504517 (14.00 – 18.00 ч.).