Начало / Новини / Урок по родолюбие в БПЛР-Банкя: Ученици почетоха своя патрон Алеко Константинов

Урок по родолюбие в БПЛР-Банкя: Ученици почетоха своя патрон Алеко Константинов

Болницата за продължително лечение и рехабилитация – Банкя към Военномедицинска академия бе домакин на тържеството, на което местното училище по туризъм - ПГТ „Алеко Константинов”, почете своя патрон.
 
В унисон с доброто си сътрудничество с община Банкя, за пореден път ръководството на военния санаториум предостави безвъзмездно своя конферентен център за провеждането на изявата. 
 
Идеята ни е този конферентен център да бъде използван за провеждане на различни изяви, като част от рехабилитацията на нашите пациенти, както и за провеждането на  научни конференции, симпозиуми, семинари и чествания като това, например – важни за всички нас – жителите на град Банкя, а и за обществото като цяло, коментира д-р Георги Давидов, началник на санаториума. 
 
В края на миналата година болницата бе домакин на друга подобна изява, отново опрганизирана с местната община и танцова формация „Пендари”. 
 
Сега, учениците от ПГТ „Алеко Константинов” отбелязаха 155 години от рождението на своя патрон и вдъхновител. А че е вдъхновител не остана съмнение у хората, присъствали на тържеството. Енергията от творчеството на блестящия писател и мислител преля през словата на преподавателката Ваня Харизанова и нейните ученици право в сърцата на присъстващите.
 
Този урок по родолюбие ще остане завинаги в младежките души, които заедно със своя съученик Тони и китарата му запяха „Хубава си, моя горо!”.
Накрая, хоро на момичета в красиви народни носии увенча неповторимия празник.