Начало / Новини / Лек за душата

Лек за душата

Красотата на българските народни танци плени служители и пациенти на Болница за продължително лечение и рехабилитация – Банкя към Военномедицинска академия.

В навечерието на най-светлите празници, ръководството на санаториума в лицето на д-р Георги Давидов, съвместно с Община-Банкя организираха концерт на клуб „Пендари”.

Предколедната забава се проведе в Конферентния център на БПЛР-Банкя.

Това не е само киносалон, а комплекс, който заедно с целия Блок ще бъде използван за провеждане на научни конференции, симпозиуми, семинари, но и като част от рехабилитацията на нашите пациенти, коментира д-р Давидов.

Идеята е да се създаде уютна атмосфера за всички пациенти по време на лечението им, тъй като голяма част от тях са с много тежки заболявания. А едно от предназначенията на реновирания киносалон е именно такова – да бъде домакин на различни културни програми, чрез които да се помогне за социализирането на пациентите.

Като истински лек за душата подействаха танците и изпълненията на формация „Пендари”, в които се включиха и служителите, и пациентите на санаториума.