Начало / Новини / Коледна приказка за децата на ВМА

Коледна приказка за децата на ВМА

Дядо Коледа и Снежанка и тази година не пропуснаха най-послушните деца – децата на Военномедицинска академия. 
 
По традиция, малко преди светлите коледни и новогодишни празници ръководството на болницата организира забава за малчуганите, чиито родители са част от здравното заведение. Тази година в коледната приказка се включиха и децата от смесена диабетна група в детска градина "Бърборино". 
 
Преди да получат своя дългоочакван подарък, децата се забавляваха с актрисата Катя Илкова и заедно с нея разиграха „Дядовата ръкавичка”. А след игрите, песните и танците, дойде време и за заветното „хоу-хоу”, когато Дядо Коледа (Методи Атанасов, един от доайените на Театър "Българска армия"), беше посрещнат от десетки сияещи и усмихнати личица. 
 
В тазгодишното раздаване на подаръците на помощ на Дядо Коледа и Снежанка се притекоха и две джуджета с „армейски сърца” – помощник кондиционният треньор на ЦСКА Кирил Динчев и защитникът Александър Дюлгеров. Двамата предизвикаха истинска истерия не само сред децата, но и сред техните родители, баби и дядовци, голяма част от които се оказаха фенове именно на червения отбор. Преди коледната забава представители на ЦСКА подкрепиха ВМА в кампанията за насърчаване на безвъзмездното кръводаряване.
 
Бъдете здрави и все така усмихнати и игриви, пожелаха на всички Дядо Коледа и красивата Снежанка.