Начало / Новини / „ДНИ НА НАУКАТА” в МБАЛ-Варна към Военномедицинска академия

„ДНИ НА НАУКАТА” в МБАЛ-Варна към Военномедицинска академия

„Дни на науката” се провеждат в МБАЛ-Варна към Военномедицинска академия.

През последните години лечебното заведение се утвърди като една от водещите болници в североизточна България, като значително нарастна и научният потенциал на нейните кадри.

В тази връзка ръководството на болницата организира на 14 и 15 декември 2017 г. „Дни на Науката 2017” с участието на  изявени научни работници и медицински специалисти. Научната проява се организира за първи път, като амбицията е да стане ежегодна.

Темите, които ще бъдат засегнати са хипербарна, морска и водолазна медицина. Фокусът е върху тях неслучайно - тази година се навършват 25 години от създаването на Отделението по хипербарна медицина към болницата. През годините през барокамерата за лечение са преминали хиляди пациенти и са проведени множество тренировъчни и експериментални спускания с военни и цивилни водолази.

„Дни на науката - 2017” се провеждат под патронажа на полк. проф. д-р Венцислав Мутафчийски, дмн, FACS - ВРИД началник на ВМА. Председател на Огранизационния комитет е полк. доц. д-р Ивайло Въжаров, дм, а председател на Научния комитет – проф. д-р Христо Бозов, дм.

 
         Място на провеждане: Аулата на МБАЛ – Варна към ВМА
         Програмата се състои от 2 научни сесии на 14.012.2017 г.
         (от 10:00 часа до 16:30 часа)
         На 15.12.2017 г. от 09:30 часа до 15:30 часа ще се проведе уъркшоп на тема „Водолазна медицина”.