Начало / Новини / Честит Празник на военномедицинската служба!

Честит Празник на военномедицинската служба!

На 1-ви септември отбелязваме Празника на военномедицинската служба.
 
За над 120 години повече от 6 хиляди български медици са участвали в десетки мисии в различни горещи точки на света. Само преди дни за Мали замина 15-тият военномедицински екип, а предшестващият го вече е в България, изпълнил своя дълг.
 
Хилядите спасени помнят и професионализма, и саможертвата на българските военни лекари и сестри, които признават:
 
За тази работа се иска сърце!
 
Работата на лекарите не е обикновена, тя е призвание, на което малцина биха се отдали. А опитът на военномедицинските ни екипи, добит зад граница, извоюваният с годините авторитет и съвременните диагностично-лечебни възможности
 
затвърждават ВМА като институция от национално значение и неизменен притегателен център за пациенти от цялата страна – не само военни, но и цивилни.
 
Това от своя страна носи по-високи отговорности, увеличаване на мобилността, непрекъснато повишаване на квалификацията, издигайки предлаганото лечение на европейско ниво. А благодарността в очите на пациентите е най-голямото признание.
 
Бъдете живи и здрави! Изпълнявайте достойно своя воински и граждански дълг и продължавайте да се раздавате със сърце в работата си, защото човек е богат не с това, което е взел, а е богат с това, което е дал!