Начало / Новини / Бригаден генерал професор Венцислав Мутафчийски: Няма да позволя да се опетни името на ВМА!

Бригаден генерал професор Венцислав Мутафчийски: Няма да позволя да се опетни името на ВМА!

Едва ли има по-вълнуващ момент в кариерата на един офицер от Българската армия от това да бъде удостоен с висше офицерско звание и да бъде назначен за началник на една от най-престижните институции в Република България, а именно ВМА.
 
Девизът на ВМА е: Ние сме толкова големи, защото стоим на раменете на нашите предшественици и затова виждаме надалеч!
 
В този девиз е заключена основата на управлението на ВМА. Първо, това е приемственост, коментира началникът на ВМА бригаден генерал професор Венцислав Мутафчийски по време на церемонията в Гербова зала, където държавният глава и върховен главнокомандващ Въоръжените сили Румен Радев го удостои с висше офицерско звание „бригаден генерал“.
 
Гледайки снимките на предишните началници на ВМА, виждам какви достойни хора са били и колко смазваща отговорност стои пред мен да не опетня нито тяхната памет, нито това, което са успели да съградят и да превърнат ВМА в институция, високотехнологична болница, която е референтна за българското здравеопазване и незменна част от националната сигурност. В управлението на тази болница трябва да се гледа напред, да се надгражда. В това надграждане не е достатъчно командирът да бъде само командир, а да печели съмишленици, увлечени в добрите идеи. Съзнавам цялата отговорност, която стои пред мен.
 
Няма да позволя да се опетни името на ВМА, да се опетни името на моите колеги, да се опетни моето име и на семейство ми, и да се опетни името на Вас, господин президент, и на Вас, господин министър на отбраната, като мои ментори. Благодаря Ви за доверието. Служа на република България,

заключи началникът на ВМА.
 
Снимки: Вяра Йовева, фотограф на Министерство на отбраната