Начало / МБАЛ - София / Тeрапевтични клиники / Гастроентерология / Структура

Структура

В Kатедрата по „Гастроентерология” се извършва диагностично-лечебна, научно-преподавателска и изследователска дейност в съответствие с най-високите стандарти в съвременната гастроентерологична и хепатологична практика от професионален и мотивиран екип от лекари и медицински специалисти.

Клиника по Гастроентерология и хепатология е изцяло реновирана, като преустройството се извърши на два етапа. През 2005г. отвори врати болничният стационар съставен от 16 двойни и 4 единични стаи всички със собствен санитарен възел.

През 2010г. беше открита Лабораторията по интервенционална гастроентерология и хепатология, която е изградена и оборудвана съгласно най-съвременните световни стандарти и е единствена по рода си в България.

Лабораторията разполага с три операционни зали: Операционните зали са оборудвани с последно поколение ендоскопска апаратура на фирмата Olympus, както и с най-модерните апарати за ултразвукова и рентгенова диагностика - Siemens Arcadis Varic рентгенова апаратура, и ултразвукови томографи alpha 5 и alpha 10 на фирмата Аlokа. Kлиниката разполага и с още два ултразвукови апарата Alloka alpha 5 и General Electric Logic7, които се използват за диагностика на лежащо болни както от клиниката, така и от различните отделения на Вoенна болница.