Мисия

  Да защитава живота и здравето на пациентите, обезпечавайки ги с кръв и кръвни продукти, е голямата мисия на Центъра за трансфузионна хематология още от създаването му през 1993 г. Мисия, с която екипът се справя повече от успешно - след като за последните 15 години кръводарителите във ВМА са се увеличили с близо 90%.

  Над 6 000 души годишно даряват шанс за живот, давайки частица от себе си на болни в беда, показва статистиката. Половината от тях са военнослужещи. А, освен военните, зад благородната кауза застават безброй българи с големи сърца – военни, пожарникари, артисти, спортисти, мотористи, политици, в акциите по човечност, организирани от ВМА.

  Повече от 25 години, Центърът за трансфузионна хематология, с професионализъм и ентусиазъм, следва успешно отговорните си цели:

  • Подготовка на сигурни и безопасни кръв и кръвни съставки за лечение на пациентите от ВМА, в достатъчно количество и с качество, което отговаря на националните и международни стандарти
  • Запазване на здравето и благополучието на донорите, пациентите и медицинския персонал, свързан с трансфузионната практика
  • Медицинско осигуряване на контингентите от Българската армия извън територията на страната
  • Подпомагане на Националната трансфузионна система  при възникнали бедствени ситуации и крупни производствени аварии

  Как и ти можеш да станеш част от благородната кауза и да спасиш няколко живота, дарявайки кръв - ВИЖ  ВСИЧКИ ОТГОВОРИ ТУК!